2013. június 22., szombat

Samsung Galaxy S3: Újabb Android 4.2.2 Pre-Release

Körülbelül a márciusi Samsung Galaxy S4 bejelentés óta téma, hogy a tavalyi két zászlóshajó, a Galaxy S3 és a Galaxy Note 2 mikor fogják megkapni a hivatalos TouchWiz Romot, ami természetesen már a jelen pillanatban legfrissebb Android verzióra és annak és az S4 funkcióira épül. Most előkerült egy még tesztelési fázisban lévő build (újra), amit a bátrabbak manuálisan telepíthetnek.
Az eredetileg májusra, majd júniusra tervezett Samsung frissítési művelet késik, ami nem csak szomorú tapasztalat, de a Samsung be is ismerte, hogy a beharangozott dátumot nem tudják tartani. A mostani tényállás szerint az OTA update valamikor július/augusztus környékén kezdődhet meg.

Májusban azért volt ok egy kisebb fajta örömre, hiszen kiszivárgott egy Pre-Release változat a legújabb Romból, amit sokan fel is telepítettek. Annak ellenére, hogy akkor még egész korai fázisban járt a tesztelési folyamat a visszajelzések alapján egész korrektül működött a mindennapos használatban.

A tegnapi napon megint terítékre került a téma, vele együtt pedig egy újabb build, amely az alábbi "nevet" viseli: I9300XXUFME7. Ebből gyorsan ki is derült, hogy ez a változat is kizárólag a nemzetközi, azaz GT-I9300 modellek tulajdonosainak érhető el. Rossz hír azonban, hogy a Galaxy S4-ben látott kameraszoftver és annak újdonságai még mindig nem kerültek be ebbe a verzióba, így emiatt sokan bosszankodnak, de reméljük a véglegesben már benne lesznek.

A telepítés manuálisan végezhető el a legegyszerűbb módon, Odin segítségével (FIGYELEM! Csak saját felelősségre!):
  • Kies telepítése a megfelelő illesztőprogramok miatt.
  • Ellenőrizzük, hogy a Kies-ből valóban kiléptünk-e, nem fut-e a háttérben.
  • Odin telepítése majd futtatása.
  • GT-I9300 Download módba való kapcsolása (kikapcsolás után Hangerő le + Home + Bekapcsológomb egyszeri lenyomása, figyelmeztető üzenetkor Hangerő fel megnyomása).
  • USB-vel csatlakoztassuk az telefont a PC-hez.
  • A PDA részhez tallózzuk be a Pre-Release változatot I9300XXUFME7_I9300OXAFME7_OXA.zip (Csomagoljuk ki, hogy magkapjuk a .tar.md5-ös fájlt).
  • A standard beállítások mellett kattintsunk a Start gombra (Figyelem! A re-partition NE legyen bepipálva!).

Bootloop esetén végrehajtandó műveletek:
  • Recovery módba való indítás (boot-olás) - Home+ Bekapcsológomb + Hangerő fel
  • Válasszuk a wipe/factory reset menüpontot. (Ez minden adatot töröl a belső háttértárról, valamint minden más beállítást is.)
  • Ha lefutott a fenti művelet, akkor Reboot és elvileg minden rendben is lesz.

Bazsa

Az információ és a videó a Sammobile-tól származik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése