2013. július 13., szombat

MoDaCo.Switch: Multi Rom Tool for HTC One

Újabb toolkit került ki a MoDaCo műhelyből, mely végre új értelmet adhat az Android alapú eszközök flashelésének. Képzeljük csak milyen jó lenne, ha úgy válthatnánk két teljesen más felület, pontosabban ROM között, hogy nem kellene minden alkalommal az összes adatunkat és beállításunkat törölni és nulláról kezdeni a telefon használatát. Nos, a HTC One tulajoknak mindez már adott.

Paul O'Brien körülbelül egy, másfél héttel ezelőtt hallatott magáról egy érdekes elképzeléssel, mely a fent nagy vonalakban vázolt ötlet megvalósítását elhozza a mindennapokba: ez lett a MoDaCo Switch, vagy egyszerűen csak Switch. Az egyelőre még csak béta fázisban lévő applikáció segítségével a HTC One tulajok úgy válthatnak a Sense 5 (HTC build) és az AOSP (stock Android) ROM között, hogy a beállítások, a telepített programok és a hozzájuk tartozó adatok megmaradnak. Ezt úgy éri el, hogy mind a két verzió ugyanazt a 'data' könyvárat használja, ezzel pedig jelen pillanatban egyedinek mondható a piacon (mástól nem láttam még ilyet sehol), mivel a konkurencia erre a szinkronizációra vagy megosztásra nem képes.

A toolkit-et recovery módban (CWM) kell telepítenünk, így root-olni is kell a telefont, ezért csak hozzáértőknek javasolt a használata. A program indítása után egyszerűen csak ki kell választanunk, hogy melyiket verziót szeretnénk használni (Android 4.2.2 by HTC 2.24 európai build vagy Android 4.2.2 Google Play Edition), majd ezután a telefon újraindul és a megfelelő kerül betöltésre. Az utolsó félmondat, azaz, az újraindítás szükségessége. A fejlesztő azon dolgozik, hogy a későbbi verziókban e feltétel nélkül legyen megoldható a váltás, hiszen így egy olyan hibrid megoldás valósulna meg, amelyben az egyik ROM ki tudná használni a másik előnyeit (pl.: Zoe). Azt is elmondta, hogy miután a jelen pillanatban még több kisebb hibával rendelkező toolkit-et tökéletesítse, így kiadásra kerülhessen egy stabil applikáció, majd utána elkezdene dolgozni a Samsung Galaxy S4-el kompatibilis Switch-en is, illetve szeretné kiterjeszteni több ROM-ra is a lehetőséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése