2013. augusztus 20., kedd

Minuum keyboard: elérhető a béta, de nem kell

Mint tudjuk tökéletes szoftver nincs, az Android pedig nagyon népszerű, következésképp, a legtöbb folyamatra tucatnyi alkalmazás létezik, de ami nekünk felhasználóknak a legjobb, mindig vannak újak. Ilyen a még késő tavasszal bemutatott Minuum keyboard is.

2013. augusztus 19., hétfő

Oppo R819 : Egy újabb Oppo mobil


Az Oppo név nem mindenkinek cseng úgy a fülében, mint például a HTC, Samsung vagy éppen a Sony. Ennek az lehet az oka, hogy ezidáig nem épített ki hasonló globális értékesítési hálózatot a kínai vállalat. De ez ne tévesszen meg senkit, hiszen a 2004-ben alapított cég tavaly év végén még az igazán "nagyokra" is ráijesztett az Oppo Find 5-tel, mely egyike az első 1080p kijelzővel szerelt okostelefonoknak. Igazi unikum, melyet kiváló minőség, korrekt ár és kiváló teljesítmény jellemez. A közösségi kommunikációjuk is elismerésreméltó, hiszen igyekeznek minél hamarabb felszínre hozni a friss híreket, termékeket és eseményeket, melyek a céggel kapcsolatosak. Most, hogy mindenki kicsit betekintést nyerhetett a cég jelenlegi helyzetéről, valamint sikeresen leszűrhette, hogy eléggé szimpatizálok a gyártóval, lássuk mi az újdonság velük kapcsolatban. A mai napon hivatalosan bejelentették az Oppo R819-es mobilt.

2013. augusztus 18., vasárnap

Android lépésről lépésre - II. rész [Power On]

Elég hosszú idő telt el az első rész óta, de mire lenne alkalmasabb egy hosszú hétvége, mint hogy bepótoljuk a lemaradásainkat. Talán egy másik életben majd pihenhetünk is majd. :) Szóval, hol is hagytuk abba? Beszéltünk magáról az operációs rendszerről, az Androidról, de nem mentünk el szó nélkül a fő fejlesztő, a Google mellett és a hozzá tartozó szolgáltatásokról, ökoszisztémáról is tájékozódtunk. Ahogy akkor ígértem, a második részben már telefont is a kezünkbe veszünk. Lássuk!

2013. augusztus 17., szombat

Biztonsági problémák a Cerberus-nál


Súlyosnak mondható biztonsági probléma lépett fel a népszerű Cerberus szolgáltatásnál. Akik eddig azon töprengtek, hogy leváltsák-e a Google nemrég bejelentett és aktivált Device Manager-ére, azoknak talán ez lehet a végső lökés. Az Anti Theft szolgáltatás kiskapuja az IMEI szám, annak egyszerűségéből fakadóan a szerveroldal és a felhasználók mobil eszközei közti kommunikációs protokollban keresendő. Bővebb információk a társoldalon -> Androgeek

2013. augusztus 15., csütörtök

Custom ROM kerestetik - Bevezető

Érdekes, és talán egy picit kényes témát boncolgatok az elkövetkező hetekben. Miért? Sokak számára kicsit talán szembemegy majd a tökéletes mobil operációs szemlélettel, de nem tartom magam általános felhasználónak, aki elfogadja hogy valami működik (vagy éppen nem), szeretem az újdonságokat kipróbálni, tesztelgetni, az elmúlt kb. egy évben pedig megismertetni a követőimmel. Ezekben a részekben egy néhány héttel ezelőtt leírt cikket cáfolok meg újra. Újra? Igen, ilyen vagyok, nehezen tudom eldönteni IT terén, hogy mi is számomra a legjobb, mindenben találok valami kis furcsaságot, ami miatt néhány héten után jön a következő dolog, amivel kísérletezgetem. Ebben a sorozatban (is) természetesen Android-ról lesz szó, azon belül most a Costum ROM-okról. Nem sokról, mert az összeset azért lehetetlen lenne felsorolni, de úgy döntöttem, hogy néhány verziót hosszabb-rövidebb ideig tesztelgetek és az ez idő alatt megszerzett tapasztalataimat leírom, megosztom veletek.

2013. augusztus 5., hétfő

Droid24 2013/08/05 - Samsung Unpacked újra, HTC One Max, Galaxy Gear, Feedly Pro

A mai nap sztárja egyértelműen a Samsung volt, bár ne feledkezzünk el a Feedly-ről sem, amely valószínűleg sokakat meglepett legújabb fejlesztésével, de az árával biztosan. Itt a mai adag Droid24!

2013. augusztus 4., vasárnap

Droid24 2013/08/04 - Oppo hírek, Google Now tippek, Galaxy Folder, Nexus 7 (2013) törésteszt

Kicsit hosszú idő telt el az utolsó Droid24 óta, de ami késik nem múlik. De most már nem kell nélkülöznünk kedvenc (?) napi összefoglalónkat. Lassan elérkezik a nyár dereka, közeleg az IFA gála, sűrűsödnek a találgatások ennek megfelelően, újra több Droid24 várható.

2013. augusztus 3., szombat

Moto X: meglepő feedback


Alig két nappal ezelőtt került bemutatásra hivatalosan a Moto X. Az online média, a szakportálok és a közösségi oldalak felhasználói (akiket érdekel a téma) szinte megállás nélkül az új, első Google Motorola terméket elemzik, illetve fejtik ki vélmenényüket vele kapcsolatban. Arra senki sem számított, hogy egyhangúan mindenkinek tetszeni fog az új szemlélet, de az átlagnál picit jobban megosztotta az embereket. Ha röviden szeretném összefoglalni, akkor azt mondanám, hogy a megszokott három tábor helyett inkább csak kettő van jelen ebben a témában. A hozzászólók között a döntő többség egyértelműen állást tudott foglalni: igen, nagyon is jó eszköz, kell. Ez az egyik. A másik pont az ellentetje: nem erre számítottam, többet vártam ekkora, több mint egy éves "hype" után. Velük szemben a köztes csoport, akik azért minden témában ott vannak (nem rossz, semleges érzéseim vannak), elhanyagolható számban találhatóak meg.