2013. augusztus 19., hétfő

Oppo R819 : Egy újabb Oppo mobil


Az Oppo név nem mindenkinek cseng úgy a fülében, mint például a HTC, Samsung vagy éppen a Sony. Ennek az lehet az oka, hogy ezidáig nem épített ki hasonló globális értékesítési hálózatot a kínai vállalat. De ez ne tévesszen meg senkit, hiszen a 2004-ben alapított cég tavaly év végén még az igazán "nagyokra" is ráijesztett az Oppo Find 5-tel, mely egyike az első 1080p kijelzővel szerelt okostelefonoknak. Igazi unikum, melyet kiváló minőség, korrekt ár és kiváló teljesítmény jellemez. A közösségi kommunikációjuk is elismerésreméltó, hiszen igyekeznek minél hamarabb felszínre hozni a friss híreket, termékeket és eseményeket, melyek a céggel kapcsolatosak. Most, hogy mindenki kicsit betekintést nyerhetett a cég jelenlegi helyzetéről, valamint sikeresen leszűrhette, hogy eléggé szimpatizálok a gyártóval, lássuk mi az újdonság velük kapcsolatban. A mai napon hivatalosan bejelentették az Oppo R819-es mobilt.


Az Oppo Find 5 abszolút az elitet, azaz a felső kategóriát képviselte, ezzel szemben az R819-es modell inkább a középkategóriát, annak is inkább az csúcsmobilokhoz közeli szegmensében helyezkedik el. A legfontosabb tulajdonságai, amiket a gyártó hangsúlyoz:
  • könnyű (110 gramm)
  • elegáns, vékony kivitel (7,3 mm)
  • éles kijelző (4,7 col, IPS OGS, 1280x720 pixel, HD)
  • gesztusalapú vezérlés
  • hosszú üzemidő (2000 mAh)

És most kicsit közelebbről. A gyártó hangsúlyozta az OGS technológiával készült kijelzőt, mely azért nem a legújabb, de azért nem kell szégyenkeznie. Ennek a módszernek a lényege, röviden: a kijelző védőrétege és maga a megjelenítő között nem található meg a harmadik köztes réteg, így helytakarékosabb lesz a felépítés. Másik érdekes dolog a gesztusalapú vezérlés. Ezek segítségével felébreszthetjük az alvó állapotban lévő Oppo-t, vagy éppen elnémíthatjuk azt. Kb. ezt az egy mondat közölte eddig a cég, reméljük lesz valami demo is, mert így kicsit olyan semmilyen, vagy a szőrösszívűek szemében fapados Moto X :)

Ezen kívül megtalálható még a DLNA és a Wifi display támogatás, valamint a Dual SIM funkció. A kamera: elől egy 2 megapixeles, míg hátul egy 8 megapixeles kapott helyet. Ez utóbbinál kiemelték, hogy a Sony biztosította az Exmor BSI modult.


Még három paraméter okvetlenül szót érdemel. Az első a mobil lelke a SoC. Jelezvén, hogy nem a felső kategóriát célozták meg, valamint fontos az üzemidő, a mérnökök a MediaTek mostanában népszerű "budget" lapkáját, az MT6589-et választották. Ezt a chip-et decemberben mutatták be, benchmark eredményei (mostanában vigyázni kell velük) nagyjából 11 és 12 000 között mozognak optimalizációtól függően az AnTuTu-nál. Korrekt eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy ez a SoC Cortex-A7-es magokat tartalmaz, amelyek gazdaságosabban bánnak az energiával, ráadásul csökkent képességekkel bírnak egy A9-hez vagy korunk ászához, az A15-höz képest. Tehát ez lapul a borítás alatt, négy maggal és 1,2 GHz-es maximális frekvenciával.

A sorban az utolsó előtti az akkumulátor. A fenti okok folytán a 2000 mAh több mint elegendőnek mondható, mellyel a két nap használat nem lehetetlen. Az utolsó, de sokak számára elég fontos tényező a ROM. Az Oppo mindig is hangsúlyozta, hogy nem csak az Android nyílt, de a közösségük is, ergo a felhasználóknak szívük joga eldönteni mit használnának a mobiljukon. Ezt most sem hazudtolják meg, hiszen választhatunk, hogy az R819 a kicsit futurisztikus hatást keltő Oppo verzióval, vagy a hamarosan debütáló Oppo Color ROM-mal kérjük az eszközt. Ez utóbbi tulajdonképpen egy "Google Play Edition", tehát stock Android-ot takar, melyet folyamatosan frissítenek, és elhozza a vanilla élményt. Respect Oppo!

A forgalmazásról egyelőre nincsenek információk, de a termék már most előrendelhető az Oppo weboldalán. Mennyi? 269 Euro (kb. 81 000 Forint). Ez nem biztos, hogy a nagy testvérhez hasonlóan best buy termék lesz, de akinek az üzemidő és stock Android a fontos, megérheti.



Update!
Az Engadget jóvoltából megvan az első hands-on videó is:

Forrás: Oppo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése