2013. június 30., vasárnap

HP Slate 7: A review után sem...

A februárban bemutatott HP Slate 7 mostanra már több helyen kapható, a kérdés csak az, hogy az idejét múlt hardverrel mire képes a zsúfolt mezőnyben. A "review" meggyőzött, hogy ha valamikor kapható lenne nálunk is, akkor sem biztos hogy ajánlanám, akkor inkább már kicsit többért egy Nexus 7.


Nem lett egy nagy durranás a HP Slate 7. A sok negatívum közt csak kínkeservesen található pozitívum. Ilyen például a Beats Audio, vagy a rendkívül alacsony ár. Persze ez utóbbihoz hozzátartozik, hogy a hardver egy kicsit idejét múlt, hiszen a tavalyi év második felében népszerű Rockchip 3066 SoC dolgozik a borítás alatt, amihez 1 GB RAM párosul. Ezzel, és a közel vanilla Android 4.1-el korrekt teljesítményre képes, amit a benchmark eredmények is tükröznek (AnTuTu 10-11000 között).

Az ár pedig 169 amerikai dollár, ami nagyjából 38 000 Ft. Ezen az áron idehaza is sikere lehetne, hiszen nagyobb név, mint például a Prestigio vagy MyAudio, de ha figyelembe, hogy olyan 60 000 Ft környékén lehet már Nexus 7-et venni, akkor bizony nem egy "bestbuy" termék. De annak az esélye, hogy a HP low-end tabja eléri Magyarországot belátható időn belül, elég csekély.


Bazsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése